14 Ocak 2015 Çarşamba

Muska börek..

Hamur için: 
3 su bardağı  un
 1½ tatlı kaşığı toz şeker
 1½ çay kaşığı tuz 
2 çay kaşığı limon suyu 
1 su bardağı su,
hamura sürmek için tereyağı 

Hamurun içine koymak için patatesli iç ,peynir maydanozlu iç,kıymalı iç vs yapabilirsiniz.

Tereyağ hariç malzemeyi yoğurup hamuru kulak memesi kıvamında yapıyoruz.30 DK Dinlenmeye bırakıyoruz bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz.Dinlenen hamuru un yerine nişasta kullanarak ince açıyoruz yumuşak tereyağını sürüyoruz ve serit olarak kesiyoruz.Köşesine iç malzemeden koyup muska şeklinde katlıyoruz.200 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: