- Elmaları rendeleyip kısık ateşte ,şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
- tarçını ve cevizi ekleyip ateşten alın,
- Hamur için tereyağ, sıvı yağ ve yoğurt
- pudra şekeri ve kabartma tozunu
- unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın,
- Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay tabağından biraz büyük bir yuvarlak olacak şekilde
- açın,
- Yuvarlağı dörde kesin,
- Her bir parçanın geniş tarafında elmalı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın,
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişin,
- Pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.
- AFİYET OLSUN..
14 Ocak 2015 Çarşamba
Elmalı kurabiye..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler blogkizsalseyler ♥
Ellerinize sağlık çok hoş görünüyorlar :)
Yorum Gönder