18 Mart 2013 Pazartesi

Sinop yöresinden kabak mille yaptım bakalım beğenecekmisiniz değişik bir tad yaparsanız afiyet olsun..










Malzemeler:

iç malzeme
1 kilo tatlı kabağı (redelenmiş )
1 su barsağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
biraz tereyağ..

Hamur için

4 bardak un
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 paket toz maya
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yumuşak bir hamur yapılıp mayalanmaya bırakılır.Daha sonra küçük parçalara bölünüp açılır içine malzeme konur ve saç yada teflon tavada pişirilir..Afiyet olsun..



1 yorum:

Dilek'le Mutfakta dedi ki...

harika görünüyor, elinize sağlık