Malzememeler;
Üzeri için;
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz, kimyon karabiber
- 3 adet orta boy domates
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- arzuya göre 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Pul biber ve kuru nane
- 1 çay bardağı kaynar su
Üzeri için;
- sarımsaklı yoğurt
- dereotu- maydanoz
- Tencereye bulguru, irmiği, tuz suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Soğuduktan sonra un yumurta salça ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın parmağınızla ortasına bastırıp şekil verin.
- Kaynayan suya köfteleri atın,
- Köfteler suyun üstüne çıkıncaya kadar haşlayın
- Sos için zeytinyağını ezilmiş sarımsakları salçasını karıştırıp tavada kavurun.
- domateslerinizi ekleyip suyunu çektirin.
- 1 çay bardagı su ekleyip tekrar kaynatın.
- tuzunu nar ekşisini nane ve pul biberini ekleyin.
- Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine ekleyin.
- Dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz
- Sarımsaklı yoğurtla servis edin.Arzuya göre sadece soslu yada sadece yoğurt sarmısaklı yenebilir.Afiyet olsunnn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder