BERLİNA
600 gr un
1 paket kuru maya
30 gr şeker
100 gr margarin
2 yumurta
1 yumurta beyazı (sarısını hamurun içine koy )
1/8 süt
tuz
1 vanilya
3 damla zeytinyağ
1 bardak reçel
yapılışı:
Süt ılık olacak mayayı karıştırıp kabarmaya bırak 5 dk sonra
Reçel ve yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi karıştır
üzerini örtüp ılık bir yerde hamuru dinlendir
dinlenen hamuru 1cm kalınlığında aç ve bardak yardımıyla
yuvarlak kes ortasına bir çay kaşığı reçel koy etrafına yumurta beyazı sür
ikinci yuvarlak parçayı üzerine kapat yumurta akı yapışmasını sağlar
iyice mayalanıp kabarıncaya kadar ılık yerde dinlendir
puf puf olan berlinayı kızgın yağda iki tarafı nar gibi olucaya kadar kızart
servis tabağına alınca üzerine pudra şekeri serp
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder