Malzemeler:
4 adet orta boy palamut
1 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
yarım demet dereotu maydanoz karışık
1 tutam tuz ve karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı zeytinyağ.
Yapılışı:
Palamutlar ayıklanır,kafasını ve kuyruğunu kesmeden zedelemeden kılçıkları tamamen çıkarılır.
Diğer yandan soğan yağda kavrulur pilav demlenecek şekilde pirinç pişirilir ocaktan indirmeden
tuz karabiber nane maydanoz dereotu katılır ve demlenmeye bırakılır.Soğuyunca balık açılır içine pilavdan konur sonra balığın kuyruğu ağzından çıkartılarak kürdan yardımıyla sabitlenir. Fırında 200 derecede pişirilir afiyet olsun..
2 yorum:
Eline sağlık çok şık bir sunum olmuş.Kıskandım valla bizimkiler balık yemez ki hiç böyle yemek yapılmıyor imrendim,çooook imrendim.Afiyet olsun size :))
Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık:)
Yorum Gönder