26 Eylül 2014 Cuma

Palamur dolması. PALAMUTA GEEELLLLLLL..


                      Balık zedelemeden ortadaki kılçık kemiği çıkarılır
1 orta boy kuru soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleştirilir 1,5 çaybardağı su konur içine karabiber tuz konur.Kaynadığı zaman 1 çay bardağı pirinç ilave edilir pilav hazırlanır.İsterseniz kıyılmış maydanozda ilave edebilirsiniz.
 Pilavı balıkların ortasına pay edin
 Sonra kuyruğunu agzından geçirip iki yanını kürdanla veya dikerekte kapatabilirsiniz.
Piştikten sonra AFİYET OLSUNNN.

8 Eylül 2014 Pazartesi

5 Çayı hazırlıkları..Her pasta kek dilimine mum üfleyip doğum günü yapıyoruz...




MALZEMELER

3 yumurta
1 su bar yoğurt yada süt
2 su bar un
1 sı bar yağ
1 kabartma
1vanilya
malzeme iyice çırpıldıktan sonra ikiye bölünür bir yarısı sade bir yarısı kakaolu olarak hazırlanır.
sırayla üçer kaşık koyulur 170 derecede 30 dk pişirilir afiyet olsun..

7 Eylül 2014 Pazar

Nihayet resim ekleyebileceğim yazılarımı baylaşacağım için mutluyum..Kızımla yaptıklarımızdan paylaşabilirim..Pazar kahvaltısına gözleme..




MALZEMELER
2 bardak süt
2 bardak un
2-3 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı şeker
1çay kaşığı tuz
kızartmak için margarin

YAPILIŞI
Malzemeyi yağ hariç iyice çırpıyoruz boza kıvamında olunca tavaya fındık büyüklüğünde yağ koyup eriyince üzerine 1 kepçe hamurdan döküp kızartıyoruz sonra alt üst yapıp nar gibi kızardığında servis yapıyoruz afiyet OLSUN..