25 Şubat 2013 Pazartesi

Kabak tatlısına ne dersiniz akşam yemekten sonra iyi gider..


         Ayıklanıp yıkanmış 1 kilo tatlı kabağı yarım kilo şekerle  bir sıra kabak bir sıra şeker şeklinde hazırlanıp bir gece dolapta bekletilir .Sonra fırında  250 derecelik ısıda suyunu çekene kadar pişirilir.Soğuyunca üzerine arzuya göre ceviz ve tahinle sülenip afiyetle yenirrr...                                                                                                                                                                     

10 Şubat 2013 Pazar

En büyük yardımcım elifim ana kız beraber BERLİNA (alman pastası ) yapmaya karar verdik kızımın eli değince daha bir lezzetli olmuş..




Tarifi:

BERLİNA

600 gr un
1 paket kuru maya
30 gr şeker
100 gr margarin
2 yumurta
1 yumurta beyazı (sarısını hamurun içine koy )
1/8 süt
tuz
1 vanilya
3 damla zeytinyağ
1 bardak reçel

yapılışı:

Süt ılık olacak mayayı karıştırıp kabarmaya bırak 5 dk sonra

Reçel ve yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi karıştır

üzerini örtüp ılık bir yerde hamuru dinlendir

dinlenen hamuru 1cm kalınlığında aç ve bardak yardımıyla

yuvarlak kes  ortasına bir çay kaşığı reçel koy etrafına yumurta beyazı sür


ikinci yuvarlak parçayı üzerine kapat yumurta akı yapışmasını sağlar

iyice mayalanıp kabarıncaya kadar ılık yerde dinlendir

puf puf olan berlinayı kızgın yağda iki tarafı nar gibi olucaya kadar kızart

servis tabağına alınca üzerine pudra şekeri serp

AFİYET OLSUN....